בימים אלו אנו מנהלים מאבק למען אלמנות מן השנים 1981-1994, אשר בעליהן נפטרו במהלך השירות, אך לא תוך כדי ועקב שירותם, להשוואת מעמדן לאלמנות צה"ל. עקב סיבה לא ברורה, מעמדן של אלמנות אלו לא הוסדר והן נותרו ללא זכויותיהן, המגיעות להן מכוח חוק נספים ונכים ומכוח ההשוואה לצה"ל.
מאבקנו מתמקד כעת בזירה הפרלמנטרית ובמאבק ציבורי למען הנושא.
תוספת אי הביטחון התעסוקתי – לידתו של מאבק | איך הכל התחיל?
לפני למעלה מ-12 נודע לנציגי שב"ס, עו"ד חיים שמולביץ' ומשנה ליועמ"ש בני פולצ'ק, כי נחתמו הסכמים בין צה"ל לבין האוצר, על פיהם שולמה למשרתי הקבע תוספת שכר רוחבית המכונה "תוספת אי ביטחון תעסוקתי". מיד עם גילוי ההסכמים, שהוסתרו מהמשטרה, מהשב"ס, מהשב"כ והמוסד, בוצעה פנייה ליועמ"ש דאז, בשל ה"תרגיל המסריח" שמהותו היא עקיפה והתעלמות מהצמדת השכר המתחייבת על פי החלטת ממשלה ש/33 ועל פי החוק להצמדת שכר משרתי השב"כ והמוסד לצה"ל.
פנייה זו הולידה דיוני סרק אצל המשנה ליועמ"ש דאז, עו"ד אורית קורן. במקום להורות לאוצר לשלם את התוספת לשאר כוחות הביטחון כפי שהתחייב, הנחתה המשנה ליועמ"ש אך ורק לדון בנושא בוועדת המעקב ונמנעה מלהתערב. דיון דומה נערך גם עם נציגי השב"כ והמוסד.
לאחר ניסיונות סחבת נוספים של משרד האוצר, התקיימה בשנת 2010 וועדת מעקב בהשתתפות נציגי משרד האוצר והגופים ובה לא נתקבלה כל החלטה לאור העמדות המנוגדות של הצדדים.
בשלב זה, פנו נציגי השב"ס אל ארגון נשות השוטרים והסוהרים, על מנת שהארגון יפעל בערוצים המשפטיים. ארגון נשות השוטרים והסוהרים הגיש ביוני 2010 תביעה לבית הדין לעבודה, בדרישה לשלם את תוספת אי הביטחון התעסוקתי במלואה, כולל רטרואקטיבית, לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים. ארגוני השוטרים הסוהרים והגמלאים: איפ"א, קרנות סוהרים, איגוד הגמלאים, קרנות שוטרים, נענו לבקשת ארגון נשות השוטרים והסוהרים וסייעו במימון המאבק המשפטי.
התביעה התנהלה בבית הדין האזורי לעבודה במשך כשבע שנים תמימות.
ב-24 ביוני 2017 ניתן פסק הדין, בו קבע בית הדין לעבודה כי על המדינה לשלם את התוספת במלואה לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים. בית הדין אף נזף במדינה ובאוצר וטען כי התנהלו בחוסר תום לב וכי היה עליהם להביא בחשבון כי יידרשו לשלם את התוספת ביום מן הימים – ולא נערכו לכך.
האוצר הגיש ערעור על החלטת בית הדין ואנו הגשנו את תגובתנו לערעור.
במקביל, פתחנו במאבק ציבורי ותקשורתי, ובמאבק עיקש לשכנוע ולרתימת חברי הכנסת, השרים וראשי הוועדות הרלוונטיות לטובת המאבק.
ביצענו מספר פעולות חשובות לטובת קידום המאבק, ביניהן הקמת פורום ארגוני השוטרים, הסוהרים והגמלאים הכולל את ארגון נשות השוטרים והסוהרים, איפ"א, קרנות סוהרים, איגוד הגמלאים וקרנות שוטרים.
יחד פעלנו בכל הזירות, על מנת לקדם את המאבק: שכרנו חברת לובינג שניהלה את המאבק בכנסת ובממשלה, שכרנו חברת ניו מדיה, שניהלה את המאבק בפייסבוק וברשתות החברתיות, פעלנו רבות בזירה התקשורתית, באמצעות דוברת ארגון נשות השוטרים והסוהרים ועוד. פורום הארגונים תמך במאבק פעילי השטח וסייע להם בציוד, בתקצוב ובהיערכות.
יזמנו מספר הפגנות גדולות מול משרד ראש הממשלה, המטה הארצי, מול ביתו של השר כחלון בחיפה ועוד והשתתפנו בהפגנות פעילי השטח, ביקרנו רבות באוהל המחאה בירושלים ובאוהל המחאה בחיפה, מול ביתו של השר כחלון והבענו תמיכה בשובתי הרעב ובמוחים.
התראיינו רבות בטלוויזיה, ברדיו ובעיתונות ונלחמנו כנגד העיתונות הכלכלית שהתגייסה ברובה למען עמדת האוצר.
המאבק היה מטלטל ושוחק, וידע עליות ומורדות.
הצלחנו לסכל החלטת ממשלה שתוכננה להחריג את השוטרים, הסוהרים והגמלאים ממתן התוספת
הצלחנו להתמודד בהצלחה עם הקשיים המשפטיים שהערים עלינו האוצר בבית הדין לעבודה
הצלחנו להפעיל את הלחץ הנדרש על שר האוצר ועל ראש הממשלה, על מנת שיעשו צדק עם השוטרים, הסוהרים והגמלאים.
לפני מספר שבועות, לאחר ימים קשים ללא שינה ועבודה מאומצת מאוד, התבשרנו כי הממשלה העבירה את הצעת המחליטים לשלם לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים את המגיע להם בדין, ואנחנו יכולים רק לברך: שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה!
הגיע זמן תודות!
המאבק הזה, בהובלת ארגון נשות השוטרים והסוהרים, לא יכול היה להתקיים ללא השותפים הנפלאים מארגוני השוטרים, הסוהרים והגמלאים: איפ"א (ערן ישראל, גל שרון ונאסר אלאדין), קרנות סוהרים (בראשות עו"ד חיים שמולביץ', שהיה גם חבר משמעותי בצוות המשא ומתן עם האוצר), איגוד הגמלאים (בראשות יעקב פיטוסי), קרנות שוטרים (ישראל כהן).
תודה גדולה לנציגי משטרת ישראל והשב"ס: ראש אמ"ש גילה גזיאל, רמ"ל מש"א פרומית כהן והמשנה ליועמ"ש שב"ס בני פולצ'ק, שהיו חברים משמעותיים ביותר בצוות המשא ומתן.
תרומה משמעותית וחיזוק חשוב מאין כמוהו העניקו פעילי השטח למאבק. זה המקום לומר תודה למי שתרמו מזמנם, ממרצם וגם הקריבו לעתים את בריאותם למען המאבק.
תודה מיוחדת לשר לביטחון הפנים, שעשה לילות כימים למען השוטרים, הסוהרים והגמלאים והוכיח מחויבות ענקית ובלתי מתפשרת לשלומם ולרווחתם, השר גלעד ארדן.
תודה למפכ"ל היוצא רוני אלשייך על הירתמותו למאבק בכל הכוח.
תודה רבה לחברי הכנסת היקרים שליוו את המאבק לאורך הדרך:
ח"כ סאלח סעד, ח"כ נאווה בוקר, ח"כ אורן חזן, ח"כ דודי אמסלם ואחרים.
תודה לשרי הממשלה שהצביעו בעד אישור המהלך ההיסטורי.
תודה לסגן שר האוצר ח"כ יצחק כהן
תודה לתג"ד בדימוס אבי הררי, ראש מועצת אבן יהודה וחבר הנהלת הארגון, על פעילותו מול כל שרי הממשלה
תודה לדוברת ארגון נשות השוטרים והסוהרים שניהלה את המאבק בזירה האסטרטגית והתקשורתית, הילה זליגמן פריד
תודה לדפנה כהן ורוני ליטינצקי מחברת הלובינג "כהן רימון כהן"
תודה ליוליה בנימין, אריק גרינשטיין ואורי פרדניק מחברת הניו מדיה "רימון כהן"
ארגון נשות השוטרים והסוהרים גאה לעמוד בחזית המאבק למען זכויותיהם של השוטרים, הסוהרים והגמלאים, יחד עם איפ"א, קרנות סוהרים, איגוד הגמלאים וקרנות שוטרים ולהביא להצלחה ההיסטורית, העושה צדק עבור השוטרים, הסוהרים והגמלאים.
נמשיך וניאבק למענכם בכל הזירות.
ביוני 2017, לאחר כשבע שנים של דיונים משפטיים, זכינו בתביעתנו הדיון בערעור המדינה ובתשובתנו לערעור ייערך בחודשים הקרובים.
אנו מנהלים תביעה תלויה ועומדת להשוואת התמריץ של רכזי המודיעין במשטרה לצה"ל.
בשל דרישת האוצר, הוקמה וועדת מעקב והורידו את התמריץ לרכזי המודיעין בצה"ל, אולם ניתן לרכזים בצה"ל מענק חד פעמי בגין התמריץ.
ביה"ד קבע בפסק הדין כי יש פגם בהחלטת וועדת המעקב בנוגע לרכזי המודיעין וכי החלטה זו פסולה. על כך המדינה ערערה. כיום, סוגיה זו עומדת לדיון בבית הדין הארצי.
הפקדים והכלאים קופחו במשך שנים הן בנושא אי קידום שכרם והן בנושא שירות ללא אופק קידום. המאבק הארוך החל בהגשת עתירה לבג"צ באמצעות עו"ד דנוך. בג"צ אישר הגשת התביעה לבית הדין לעבודה.
במהלך הדיון בבית הדין לעבודה, משרד האוצר נעתר ותיגמל את הקצינים ב- 900 ₪,סכום אשר הינו חלק מרכיב בפנסיה, אלא שלא הסתפקנו בתגמול חלקי זה והוגש ערעור לבית הדין הארצי, על פיצוי שכרי גבוה יותר בהשוואה לנגדים אשר הינם פקודים של הקצינים. אנו ממתינים לפס"ד כ- 3 שנים.
לשמחתנו, כאשר הערעור בבית הדין הארצי תלוי ועומד, האוצר שוב אישר מקצה שיפורים ניכר בשכרם של הפקדים והכלאים. המאבק לא תם, אף שיש שיפור ניכר.
עו"ד דנוך הגיש תביעה לבית הדין לעבודה. ביה"ד האזורי קבע שהחלטת הועדה בעניין בוחני תאונות דרכים ורכזי מודיעין פסולה.
המדינה הגישה ערעור נגד החלטה זו. ואנו ממתינים לפסק דין.
לאחר מאבק ארוך ומייגע של עו"ד דנוך, זכו לוחמי היחידה לפסק דין אשר קבע פיצוי שכר רטרואקטיבי לכל לוחמי היחידה מיום הקמת היחידה בשנית.
הוגשו סיכומים ע"י עו"ד דנוך. בינתיים הושגה החלטה חלקית בנושא ולחלק הודיעו כי יכירו בלימודיהם וחלק זומנו לראיון שני, עוד לפני החלטת בית המשפט.
דחו את התביעה, עו"ד אזולאי הגיש ערעור.
עו"ד עדי אזולאי הגיש תביעה לבית הדין לעבודה ומתקיימים דיונים בבית הדין.